Historien

Koruplund sommeren 2020

På den øst-vest gående moræne-ås nord for det tidligere Kolindsund, ligger Koruplund Vingård og Bed and Breakfast i en af smeltevandsslugterne omkranset af bøgeskov. Åsen blev dannet i den sidste istid af ismasserne, der skubbede den op fra syd. Toppen af åsen er en smeltevandsslette, hvor smeltevandet i takt med isens tilbagetrækning, dannede slugter ned mod Kolindsund. I stenalderen var området boplads for små samfund, og der er rigt med gravhøje og andre reminiscenser fra stenalderen.

Gammelt sort og hvid billede af Koruplund

Det nybyggede Koruplund vinteren 1966.

Koruplund blev bygget i 1965-66 af Hans Münter’s forældre, som kom fra Næstved. Stedet blev døbt Koruplund.

Et tidligt sommerbillede
Sommeren 1968

Huset

Huset ligger på en 2 hektar stor grund og, som billedet viser, beskyttet af skov mod både vest og øst, men med fri udsigt over Korupskov Enge, Syddjursland, og Mols Bjerge.

I 2009 overtog vi Koruplund. Huset har efterfølgende været igennem en større modernisering og renovering frem mod det, der i dag udgør Koruplund Vingård og Bed and Breakfast. Samtlige rum i huset har fået et større ansigtsløft.

Huset er blevet udvidet med et gæsteværelse i form at en overbygning på den tidligere car-port. Stråtaget blev udskiftet, og i den forbindelse blev antallet kviste øget fra 3 til 7, så lysindfaldet på overetagen blev maksimeret. Tre af gæsteværelserne på overetagen er indrettet med egne badeværelser, så huset nu rummer i alt fire dejlige værelser, heraf tre med eget bad. Beskrivelsen af vores fire hyggelige, lyse gæsteværelser kan læses her.

Sidst, men ikke mindst blev køkkenet flyttet fra et nordvendt til et sydvendt rum med udsigt over haven. Det muliggjorde en større spisestue, så der nu er fin plads til gæsterne i vores B&B.

Haven

Fra en stor græsplæne med et enkelt rhododendronbed gik vi i gang med at forandre haven til en blomsterhave med over 100 individuelle bede grupperet efter de mange stauders og buskes farver. Så haven fremstår nu i et farveorgie året rundt, og fra de mange små terrasser spredt ud i haven oplever man hele tiden nye farver og duftindtryk.
De mange højbede med stauder, buske og stedsegrønne er grupperet efter farve. Der er et gult bed, et orange bed, et grønt bed, et rødt/rosa bed og et blåt/lilla bed. De hvide blomster står spredt imellem de andre farver.

Koruplund set fra haven

Haven i 2012, inden Koruplund fik sit nye tag.
De mange højbede indeholder hver sin gruppe af stauder, buske og stedsegrønne grupperet efter farve.

Vinmarkerne

Udover havens transformation til en skøn blomsterhave, er den største synlige ændring nok, at den selvsåede skov på vestsiden af Koruplund (som ses på de gamle sort/hvid billeder) i 2014 blev ryddet og i 2015 blev erstattet med den ene af Koruplund Vingårds tre parceller med vinstokke; Bakken. De to øvrige parceller; Slugten og Hulvejen, ligger nord og nordvest for Koruplund. Hele eventyret om Koruplund Vingård kan læses her.

Vinmarken set fra øst.

Vores logo, familiens bomærke

Familien Münter’s bomærke stammer fra Lübeck, hvor familiens forfader, Hans Münter, var brygger i slutningen af 1500-tallet. Bomærket har siden 1581 siddet på gavlen af familiens “stamhus” i Becker Grube 87 i Lübeck.

I dag sidder det så også på dejlige Koruplund.